Naast Windows Defender een  WIN10 Scanner installeren van

Microsoft voor éénmalige verwijdering van verdachte bestanden

 

#00. Het Windows-hulpprogramma voor het verwijderen van schadelijke software controleert computers met Windows 10 Technical Preview, Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows 8, Windows Server 2012, Windows 7, Windows Vista en Windows Server 2008 op infecties met specifieke, gangbare, schadelijke software, waaronder Blaster, Sasser en Mydoom, en helpt deze verwijderen. Als het proces voor het detecteren en verwijderen is voltooid, wordt een rapport weergegeven met een beschrijving van het resultaat en welke schadelijke software eventueel is gedetecteerd en verwijderd.

 

#01.  1 klik links.. https://www.microsoft.com/nl-nl/download/malicious-software-removal-tool-details.aspx

 

#02.  Klik op Downloaden…..

 

#03. Klik op Opslaan

 

#04. Klik op Uitvoeren

 

#05. U moet toestaan  dat er wijzigingen worden aangebracht in uw computer klik op Ja dus

 

 

#06. Keuze: kiezen welke soort scan u wilt uitvoeren, in het voorbeeld is gekozen voor volledige scan, dat kan verscheiden uren duren, een snelle scan 10min. ook één bepaalde map is mogelijk, kies dan Aangepaste Scan en dan moet je de map selecteren.

 

#07. Er wordt nog even vertelt dat het geen antivirus programma is,  dat is Windows Defender wel:  maar wees gerust sinds er Randsomware als virus op de markt is, geldt dat voor ieder antivirus programma of scanner.. door is geen kruid tegen gewassen. Klik op Volgende

 

 

#08. De Scanner gaat aan de slag

 

#09. Scanner meldt na enige tijd of hij wel of niet wat gevonden heeft…. Klik op voltooien om af te sluiten.