Terug naar index

 

PDF

 

3 X Windows 10 opstarten in veilige modus

Afbeelding met tekst

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

#01: Windows 10 Home opstarten in veilige modus en herstellen

naar  een herstelpunt (datum) dat is opgeslagen op je PC

Klik op de knop Start en vervolgens op Instellingen  aan de linkerzijde van startmenu. Er opent nu het venster “Instellingen” waarin je kunt kiezen voor de optie “Bijwerken en beveiliging”, klik op  “Systeemherstel”.  Klik vervolgens op de optie, “Nu opnieuw opstarten” onder kopje geavanceerde opstartopties

Nadat je pc opnieuw is opgestart verschijnt er een scherm met opties. Kies “Problemen oplossen”.

Kies “Geavanceerde Opties”…  Kies “PC herstellen met een herstelpunt opgeslagen op je PC”.

 Kies daarna je “Account”, dan “Inloggen” met je  “MS ID”, het herstel scherm  verschijnt, “Volgende”, kies een “Datum voor herstel” en klik op “Herstellen”.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

#02: Windows 10 opstarten in veilige modus  met msconfig

Letop: Werkt alleen als automatisch doorstarten naar bureaublad niet is ingesteld.

De veilige modus van Windows 10 is ook te activeren via de ingebouwde systeemconfiguratie. Druk daarvoor op “Windows-toets + R”, typ “msconfig” en druk op Enter. Je kunt ook de zoekfunctie van Windows 10 gebruiken, msconfig typen en Systeemconfiguratie kiezen. In het tabje Computer opstarten kun je linksonderaan een vinkje zetten bij Opstarten in veilige modus, en kun je zelfs nog wat extra opties kiezen. De volgende keer dat je je pc opnieuw opstart zal dat in de veilige modus gebeuren. Wil je weer normaal opstarten? Herhaal dan de stappen en haal het vinkje weg.

Afbeelding met schermafbeelding

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#03: Een geïnstalleerd programma te verwijderen in Windows 10 d.m.v. veilige modus,  vanaf bureaublad  of vanaf aanmeldscherm.

Houd de “Shift-toets ingedrukt”, klik met je “rechtse” muisknop op “Start”  en kies dan met “links”  voor “Opnieuw opstarten”….  daarna voor “Problemen oplossen””Geavanceerde opties”…. “Opstart instellingen wijzigen”… Klik op “Opnieuw opstarten”… aanmelden met je “account + MSID” indien nodig, daarna zie je een lijst met opties…. druk “F4 voor veilige modus”, of “F5 veilige modus” met netwerk verbinding…. Windows start opnieuw op in de gekozen veilige modus….

“Zoekvak linksonder”, “typ configuratie”,de icon    in het zoekvenster verschijnt… “dubbelklik hierop”….. in het  Configuratie scherm “Klik op programma’s en onderdelen”… klik met je “rechtse muisknop” op het  programma dat je wil verwijderen…. Kies met  “linker muisknop” voor verwijderen..

Voor terug naar normaal, klik met je “rechtse muisknop op start” en kies met “linker muisknop” voor “Opnieuw opstarten”   “zonder Shift  indrukken”.

Succes JJA